18.04.23

Інтерв'ю зі слухачкою програми Executive MBA

Главная/Новости и анонсы МИБ/Інтерв'ю зі слухачкою програми Executive MBA

 

Триває весняний набір на програми МВА і ми отримуємо значну кількість запитань від аплікантів.

Ми звернулися до слухачки Executive MBA Карини Яровенко за коментарями щодо її особистого досвіду навчання. Сподіваємося інформація стане в нагоді всім хто зараз знаходиться у процесі вибору програми.

 

yarovenko1

 

Карина Яровенко,

Співвласниця керуючої компанії мережі Glory Hotels Group; засновниця Майстерні трансформації особистості Personality-Boost.

 

1. Що таке МВА для Вас особисто?

Для мене особисто - це новий етап в житті. Як новий розділ, що базується на попередній історії у книжці.

Так співпало, що в останні роки в моєму житті, як напевно у всіх українців, сталося безліч змін, навчання стало однією із опор в складні періоди: чудові люди, з якими практично пліч-о-пліч проходимо процеси трансформації, важливі та практичні кейси, розвиток управлінських компенцій та відкриття нових можливостей.

 

2. МВА вчить керувати бізнесом. Навіщо вчитися на МВА тому, хто вже декілька років успішно керує бізнесом?

На мій погляд, для того, щоб досягати високої результативності, сильним та успішним лідерам потрібно постійно себе розвивати, навчатися, посилювати все те, що вже має успіх.

Успішні керівники безперевно знаходяться в процесі розвитку. Що дає МВА - це структуровану, цілісну і різнобічну програму, інструменти які дозволяють маневрувати при різних умовах та обставинах.

Другий важливий елемент, що коли успішні люди збираються разом, вони посилюють один одного, є досвід інших людей, компаній, інших країн, і це розширює наші власні горизонти.

Не існує таких кейсів, яких не можливо вирішити, об`єднавши зусилля. Кожен окремо має унікальні знання, досвід та ресурси, але на МВА виникає чудова сінергія між керівниками зі всім цим багажем, в результаті ми отримуємо рішення, які практично не можливо знайти керівнакам наодинці чи в командах всередині власних компаній.


3. Кому б Ви НЕ радили навчатися на МВА?

Власникам та керівникам, що не готові до змін зсередини, яких все влаштовує в їхніх компаніях, тому що навчання запускає певні процеси, що як локомотив тягнуть до змін весь потяг.

Для навчання потрібен запит на зміни, власні амбіції керівника, які не можуть бути реалізовані на певному рівні, повинна бути "стеля", яку хочеться пробити. Якщо цього немає, мені здається навчання не принесе багато користі. МВА - це марафон, це не спринт, тому потрібно бути готовим до довгої гри.

Тим, хто шукає пігулку від всіх проблем, не потрібно МВА, бо можуть бути розчаровані. Часто ми отримуємо більше питань, ніж відповідей, і це праця знайти рішення.

В певний момент ти розумієш, що потрібні нові знання та сучасні підходи.


4. Що б Ви порадили тим хто зараз розмірковує про навчання на МВА?

Якщо виникла ця потреба, то не відкладати цей крок на майбутнє, найкращий час - це зараз.

Ми маємо бути готові до нового часу, нових викликів, відбудови. Світ не стоїть на одному місці в той час, коли в нашій країні війна, світ постійно змінюється, розвивається і ми маємо це враховувати. Нам потрібно стратегічно мислити, багато чого створювати, не хочу сказати відновлювати, тому що "відновити" - це про те, що було, а нам потрібно багато чого абсолютно нового будувати, бути здібними конкурувати у світі, бути прикладом сміливості, іновацій та створити "українське економічне диво". Навчання - це не все що нам потрібно, але це один із важливих елементив.

Завжди потрібно інвестувати в себе, особливо керівникам в свої управлінскі компетенції, - це те, що дасть найбільший результат у майбутньому те, що неможливо зруйнувати.

 

Другие материалы в этой категории: « MBA Coffee Talks Курс американського викладача у МІБ »