2020-03-04

Executive MBA в МІБ: 20 років разом!

Головна/Новини МІБ/Executive MBA в МІБ: 20 років разом!

26-го лютого 2020 року відбувся закритий гала-вечір, присвячений 20-річчю однієї з найстаріших та найвідоміших програм Міжнародного інституту бізнесу (МІБ) – Executive MBA.

Під час заходу ректор бізнес-школи, Олександр Савченко, зробив заяву про запуск нової програми МІБ Post-MBA та нагородив 3-го президента України Віктора Ющенка званням почесного професора МІБ.

Захід зібрав біля 200 гостей: випускників всіх генерацій за 20 років та поточних слухачів програм МВА в МІБ (Executive MBA, International MBA, General МВА, Української програми бізнес-адміністрування (УПБА), Канадської програми бізнес-менеджменту та Ukrainian MBA).

0x0 (34)

На початку вечора учасників привітали ректор МІБ Олександр Савченко та виконавчий директор МІБ Юрій Зеленін.
Олександр Савченко представив нову програму МІБ – Post-MBA, створену для тих, хто вже отримав МВА (не має значення, в якій бізнес-школі), але прагне розвиватись далі. Основні засади програми: «антикрихкість», результативний менеджмент, формування global view, оновлення управлінських знань, трансформація управлінця як особистості та професіонала.

 

savchenko

Ректор МІБ аргументував необхідність започаткування нової програми. За його словами, сучасний бізнес в найближчий час зіштовхнеться з певними викликами, які вже скоро докорінно змінять бізнес в світі та Україні: від заміни глобалістики і вільної торгівлі на автаркію й економічний націоналізм, до занепаду традиційних інститутів влади та класичних ЗМІ. Відзначив роль соціальних мереж у формуванні образу сучасного лідера та його докорінну зміну.

«Програма Post-MBA, над філософією, логікою та наповненням якої ми пропрацювали два роки, створена саме для того, щоб адаптувати бізнес до сучасних світових трендів та нових економічних умов. У свою чергу, від наших слухачів ми чекаємо на зворотній зв’язок, щоб відшліфувати програму та зробити її ще більш досконалою», – розказав Олександр Савченко.

 

У той же час виконавчий директор МІБ Юрій Зеленін підкреслив, що програма Post-MBA заснована саме на ідеях та потребах випускників програм МВА.

5 5

«Наша нова програма складається з опціональних короткострокових курсів, які формують цілісне розуміння сучасних трансформацій. Слухачі програми зможуть обирати один або кілька модулів. Ми хочемо бути цінними та корисними для вас у майбутньому і зараз», – сказав він.

Ефективне навчання Post-MBA забезпечується унікальною методологією викладання - CFS та Education Bridge. CFS - виклик (Challenge), зворотний зв'язок (Feedback) і підтримка (Support). Така формула дозволяє учасникам розвивати свої лідерські та управлінські здібності. Слухачі вибирають завдання, які вони хочуть вирішити, і отримують зворотний зв'язок та підтримку від викладачів й інших слухачів програми. Унікальний освітній формат Education Bridge передбачає синтез теорії і практики: викладач презентує теоретичну частину, потім практики, які змогли скористатися теоретичними знаннями і реалізувати їх в реальному бізнесі, розповідають, як їм це вдалося.


Про свій досвід навчання в МІБ розповів випускник першої генерації Executive MBA-2001 в МІБ - Євген Бадах, CEO, BAKOTECH Group. У своєму виступі Євген підкреслив, що він, як людина з технічною освітою, саме завдяки МІБ отримав необхідні економічні та менеджерські знання для ведення власного бізнесу.

2-2

 

«Між західною і вітчизняною освітами я знайшов найкраще для себе – і це МІБ. Тоді я був молодим фахівцем, у мене не було досвіду, але на це закрили очі – і мене прийняли, за що я вдячний й досі. Як результат: я отримав багато нових для мене та неймовірно актуальних знань. Спочатку я хотів змінити компанію, в якій працював, та, відчувши небажання керівництва змінюватись, вирішив відкрити власний бізнес в сфері IT. На сьогоднішній день нашій компанії 16 років, в ній працює 130 осіб. У нас 7 офісів в Східній Європі. І я вважаю, що це заслуга тих людей, які колись дали мені можливість навчатися на програмі Executive MBA в МІБ», – відзначив Євген Бадах.

 

 

Після відбувся виступ президента «Київстар» Олександра Комарова на тему: «30/300/3000 – розмір команди (не) має значення», в якому експерт, спираючись на власний досвід, розповів про роль налагодженої комунікації в житті компанії та про спільні й відмінні риси управління різних за розміром бізнесів. Олександр відзначив, що зі зростанням компанії має збільшуватися й роль комунікації зі всіма стейкхолдерами, а також наскільки важливо бізнесу відчувати потреби часу та навчитися сприймати інновації.

0x0 (12)


Крім цього, спікер розповів, які глобальні зміни очікують на бізнес, зокрема, у телекомунікаційній сфері через п'ять років: «На мою думку, в Україні значно збільшиться площа покриття широкосмуговим інтернетом, а в наступні два роки має відбутися його справжній «вибух». Через три роки, швидше за все прицільно (далеко не усюди й одразу), але з'явиться 5G».


Олександр Комаров – випускник програми The Chartered Institute of Marketing (CIM), яку бізнес-школа «Міжнародний інститут бізнесу» реалізує в Україні ексклюзивно. Крім того, він у свій час викладав курс «Основи менеджменту та лідерства» на програмі Executive MBA в МІБ.


Урочиста частина заходу продовжилася нагородженням Віктора Ющенка званням почесного професора МІБ. Ректор бізнес-школи, Олександр Савченко, відмітив вклад Віктора Андрійовича в економічний розвиток України та підкреслив, що його час правління було найкращим часом для бізнесу.

0x0 (11)


Зі свого боку, Віктор Ющенко привітав усіх присутніх зі святом та зробив актуальну для представників бізнесу доповідь про економічний стан сучасної України та роботу її банківської системи.


«Відсоток тіньової економіки в Україні складає приблизно 35-47% від валового внутрішнього продукту. В свою чергу, тіньова економіка – жовта карточка урядування. 2,5 роки ми стоїмо у черзі до Всесвітнього валютного фонду, щоб він нам дав 3,8 млрд доларів. І поки нам їх не дають. В той самий час, я стверджую, що сьогодні приблизно 250 млрд доларів національних ресурсів не працюють на націю. Роль банківської системи у валовому продукті на сьогодні складає лише 25% (це рівень 2000 року і цього замало). За два останні роки кредитні вкладення в національну економіку впали на 25%», – розповів Віктор Ющенко.


Зважаючи на такі статистичні дані, 3-й президент України підкреслив, що лише відкрита робота з національними грішми, зокрема, з депонування, може виправити ситуацію; і що в розвинених та провідних країнах світу: громадянин – перший кредитор своєї країни. За його словами, економічно та політично успішні країни, по-перше, вирішили національне питання, по-друге, обрали демократичний шлях розвитку.


«Сьогодні наша бізнес-школа займається підготовкою не тільки менеджерів для компаній, але й управлінців для центральної та регіональної влади. Перший курс вже вчиться у нас зараз. Можливо, тут ми і знайдемо майбутнього президента», – висловив надію ректор МІБ.

0x0 (5)

 

 

Далі відбулось вручення почесних нагород викладачам програми Executive МВА в МІБ, які протягом всіх 20 років є незмінним складом, а їх навчальні курси - основою наповнення ЕМВА. Це Володимир Савчук, Людмила Батенко, Олександр Наконечний, Наталія Писаренко, Михайло Сорокін, Олександр Мертенс та Владислав Білошапка.

«МІБ сьогодні – це, дійсно, справжня спільнота, це бізнес школа з репутацією. Чому? Тому що наша репутація – наші випускники. І ми ними дуже пишаємось. Бажаю всім нашим студентам подальших успіхів в бізнесі! Головне: МІБ не зупиняється на досягнутому! Саме тому ми зробили програму Post-MBA. Ми розвиваємось разом із вами!», – підкреслив Олександр Мертенс у вітальному слові, отримуючи нагороду.

 

 

 

 

 

 

 

Випускник МІБ, відомий ресторатор та власник мережі ресторанів MAFIA, Georgia, Casta, BAO, NAM, Hi Shanghai, Тарас Сердюк, у свою чергу подякував всім викладачам та побажав МІБ успіху: «Ця школа дала мені, мінімум, два крила. І ці крила радикально змінили моє життя. Одне крило – це пан Савчук та його фінансовий менеджмент. Друге крило – проектний менеджмент. Я безмежно вдячний Людмилі Павлівні, що вона визначила технологію, за якою наша компанія пішла і почала розвиватися та зростати».

0x0 (2)


Завершив гала-вечір професор МІБ, Владислав Білошапка, своїм виступом на тему: «Успішність vs антикрихкість: два кити організаційного здоров'я».

0x0 (33)

«Результативність – це те, що компанія генерує сьогодні. Здоров'я – це те, що компанія робить для того, щоб мати можливість оновлюватися з подальшою генерацією фінансових результатів протягом тривалого часу. Антикрихкість – це не просто стійкість до зовнішніх стресів, а й здатність ставати сильнішими під їх впливом. Ідея антикрихкості близька ідеї бізнесу, який хоче вирішити задачу виживання і здоров'я», – розповів професор.
Усі присутні відмітили дружню атмосферу та єдність справжнього community, такого необхідного для сучасного бізнесу.

0x0 (20) 0x0 (24)

11111 333333

0x0 (35)