04.07.19

Форум «Електронне урядування: кращі практики». Школа політики та врядування Міжнародного інституту бізнесу

Главная/Новости и анонсы МИБ/Форум «Електронне урядування: кращі практики». Школа політики та врядування Міжнародного інституту бізнесу

Дата: 04 липня 2019 року

Початок: 10:00

Локація: м. Київ, Ярославський пров, буд. 1/3, бізнес-центр «HUB 4.0», зал «Evolution»

Вартість участі:  250 гривень (в день заходу – 300 гривень)

 

Учасники: представники органів виконавчої та законодавчої влади, державних установ, недержавних організацій, громадянських утворень, а також представники бізнесу, котрим цікаво дізнатись більше про тему e-governance.

 

Мета заходу:

Проаналізувати останні тренди, а також продемонструвати та поширити кращі практики електронного урядування на різних рівнях розбудови цифрового суспільства в Україні та за кордоном – на національному, регіональному та місцевому рівнях. 

Форум «Електронне урядування: кращі практики» організовано Школою політики та врядування при Міжнародному інституті бізнесу.

За підтримки Державного Агенства з питань Електронного урядування.

 

Модератори:

Олександр Савченко – ректор Міжнародного інституту бізнесу

Богдан Келічавий – експерт з електронного урядування та місцевого самоврядування

 

Регламент Форуму:

Дискусійна панель:

 

10:00 – 10:50 – Олександр Савченко, Анатолій Гриценко та інші представники органів вищої державної влади. Перелік осіб затверджується.

 

Експертна панель:

 

10:50 – 11:10 – Богдан Келічавий. Концепція електронного урядування:

    • зміст поняття;
    • електронна ідентифікація та електронний підпис;
    • кібер-безпека;
    • електронні сервіси;
    • основні юридичні аспекти;
    • рейтинги країн.

 

11:10 – 11:45  – Марі Педак. Яка користь та цінність впровадження платформи обміну даними «Трембіта» в Україні:

    • що таке платформи обміну даними і навіщо вони потрібні;
    • що таке X-Road, який використовується в Естонії і до яких змін він призвів в естонському  суспільстві;
    • огляд кращих практик або які країни успішно використовують платформи обміну даними типу X-Road;
    • впровадження платформи обміну даними «Трембіта» (Україна) – що таке система «Трембіта», її характеристика, поточний стан та перспективи розвитку системи «Трембіта»;
    • які зміни принесе впровадження системи «Трембіта» в Україні;
    • питання-відповіді.

 

11:45 – 12:20 – Фарід Сафаров. Як цифровізація держави впливає на ВВП:

    • цифровізація, переваги та перепони для держави, бізнесу, громадян;
    • електронний квиток в транспортній структурі, як один з базисів cashless economy;
    • транспортне моделювання та відкриті дані - нові можливості для держави та бізнесу;
    • питання-відповіді.

 

12:20 – 12:55 – Юрій Бугай. Як перейти від ідеї до 27 млн. користувачів за рік: кейс медреформи та eHealth:

    • що спільного між стартапами та реформами;
    • як об’єднувати стейкхолдерів навколо вашої ідеї;
    • як втілювати зміни, коли все валиться і нічого не зрозуміло;
    • питання-відповіді.

 

12:55 – 13:30  – Перерва. Кава-брейк, неформальне спілкування.

 

Експертна панель:

 

13:30 – 14:05  – Світлана Котляревська. Як побудувати «контрабанду» спеціалістів з бізнесу в публічний сектор на прикладі проекту ProZorro:

    • секрети успіху формування команди в державному секторі на проекту ProZorro;
    • чим державні службовці відрізняються від бізнес-працівників;
    • де шукати людей на вакансії в державному секторі;
    • питання-відповіді.

 

14:05 – 14:40  – Катерина Борисенко. Як створити цифрове рішення національного значення? Кейс «Бюджет участі» в Україні:

    • як і чому в Україні сформувався тренд електронної демократії;
    • IT як каталізатор розвитку демократії в Україні;
    • як побудувати IT продукт для держсектора на прикладі Бюджету участі;
    • як забезпечити сталий розвиток грантового проекту після закінчення фінансування;
    • питання-відповіді.

 

14:40 – 15:15  – Сергій Замідра. Від розумної громади – до розумної країни або Smart-villages: чи можливо це в Україні:

    • електронні квитки, реєстри територіальних громад, геопортали, мережі інтернету речей. Чи можливо це для наших громад вже сьогодні?
    • українські села роками не отримували уваги від держави. Величезний кадровий голод, відсутність фінансів. Чи є це перешкодами для швидкого розвитку та впровадження інноваційних технологій на прикладі невеликого селища Немішаєве на Київщині.

 

15:15 – 15:50  – Олексій Любецький. Електронне врядування: практики Ізраїля:

    • досвід електронного управління в Ізраїлі: що можна впроваджувати в Україні вже сьогодні;
    • побудова якісної цифрової екосистеми міста та ОТГ;
    • міська платформа PeopleCity – найкраще рішення для обмеженого бюджету міста;
    • питання-відповіді.

 

 

paynow

paylater

 

Докладніше про спікерів та модераторів:

 

savchenkoОлександр Савченко – ректор Міжнародного інституту бізнесу, професор. Екс-заступник Голови правління Національного банку України, директор Центру ринкових реформ України. Має великий теоретичний і практичний досвід у сфері економічної та банківської діяльності. Працюючи в Лондоні на посаді виконавчого директора Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, був першим громадянином України, якому довірили представляти інтереси своїх країн уряди Румунії, Молдови, Грузії та Вірменії. Обраний головою Українського Національного Комітету Міжнародної Віденської Ради - загальноєвропейської організації, яка створена для нових ініціатив за кооперацією між Сходом та Заходом. Президент Фонду розвитку банківської справи і фінансів.

 

grytsenkoАнатолій Гриценко - лідер партії «Громадянська позиція»

 

 

 

 

 

 

 

kelichavyiБогдан Келічавий  – експерт з електронного урядування та місцевого самоврядування,  основними сферами наукового, та практичного інтересу Богдана Келічавого є електронне урядування та місцеве самоврядування. З 2014 по 2016, Богдан навчався на магістерській програмі з електронного урядування у Таллінському Технологічному Університеті, досліджуючи кращі практики в Естонії та у світі. Тема магістерської: «Перспективи розвитку електронного урядування на місцевому рівні в Україні». У 2017му році переміг конкурс і був запрошений у якості лектора на міжнародну конференцію з електронного урядування у Кіто, Еквадор. Вивчав особливості електронного урядування, проживаючи в Канаді, та писав про це публікації на власному веб-ресурсі egovernancedigest.com. З поверненням до України, почав працювати у USAID/DOBRE проекті та більше фокусуватись на міжнародній підтримці реформи децентралізації та розвитку об’єднаних територіальних громад. Перевага тестування електронних сервісів на малих громадах, у порівнянні із державою, часто полягає у зменшеній ціні неправильно організованих процесів.

 

PedakМарі Педак – старший експерт Академія електронного врядування Естонії, керівник проекту EGOV4UKRAINE у Києві протягом останніх двох років. Марі приєдналася до Академії електронного урядування у вересні 2012 року. Вона виступала експертом в Україні, Тунісі, Вірменії, Кіпрі, Грузії та ін. і як керівник групи з розробки систем взаємодії на Фарерських островах, Киргизстані та Україні (проект досі триває). Останні три дослідження, які вона провела, стосуються функціональності документів у форматі ID-1, криптовалют та розвитку електронного урядування у країнах Східного партнерства. До цього Марі була вищим державним службовцем уряду Естонії (протягом 22 років), в тому числі довгий час обіймала посаду виконавчого директора Департамента з питань громадянства та міграції. Під її керівництвом та за безпосередньою участю було розроблено естонську політику ідентифікації та автентифікації, а в 2002 році була введена цифрова ідентифікаційна картка. У 2007 році під її керівництвом було проведено консолідацію послуг ІКТ Міністерства внутрішніх справ, а також створено найбільший ІКТ-департамент державного сектора Естонії – Центр розвитку і ІКТ Міністерства внутрішніх справ.

 

SafarovФарід Сафаров - державний службовець, Генеральний директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України, спеціаліст в рамках ділових комунікацій, дипломат, фахівець з міжнародного права і міжнародної економіки. У минулому – творець і виконавчий директор Moresise Financial Solutions. Викладав в Інституті Міжнародних Відносин при КНУ ім. Т.Г. Шевченко.

 

 

 

 

BugaiЮрій Бугай – CEO та співзасновник StudyDive.com. Раніше – керівник проектного офісу eHealth, який відповідав за розробку та пілотування електронної системи охорони здоров’я для підтримки реформи на первинній ланці та програми “Доступні ліки”. Раніше -  eProcurement Team Lead в проекті USAID Transparency and Accountability in Public Administration and Services (TAPAS). Один із координаторів реформи публічних закупівель ProZorro. До приєднання до команди Міністерства, Юрій працював в компанії METRO AG (Дюссельдорф, Німеччина) у ролі внутрішнього консультанта з розробки та втілення стратегії з досвідом роботи в Україні, Німеччині, Чехії та Росії. Юрій отримав ступінь бакалавра політології в Києво-Могилянській Академії та ступінь магістра політекономії BI Norwegian Business School (Осло, Норвегія).

 

safarova1Світлана Котляревська – екс-керівник Кадрового Резерву України, проектний менеджер в публічному секторі, HR, Head Hunter, ТОП менеджер з багаторічним досвідом в бізнесі, що прийшла в реформи в 2015 році. Була Радником Айвараса Абромавичуса в Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Формувала першу зіркову команду ProZorro. Керувала національною навчальною програмою для лікарів по eHealth. Зараз - керівник Кадрового Резерву України. Першого навчального клубу для реформаторів та бажаючих прийти в публічний сектор.

 

 

 

borisenko

Катерина Борисенко – менеджер продуктів, SocialBoost, опікується розвитком платформи "Громадський проект" — ІТ-рішення, що автоматизує бюджет участі для понад 90 міст та громад України. Катерина також розвиває Dosvit — платформу для об'єднаних територіальних громад. Платформа допомагає громаді створити єдине повноцінне представництво в мережі — налаштувати сучасний інвестиційно-привабливий вебсайт, підключити необхідні додатки, залучити до співпраці незалежних розробників.

 

 

 

zamidraСергій Замідра – член правління Асоціації «Професійний уряд», Немішаївський селищний голова, фіналіст телевізійного проекту «Нові лідери», автор Кращих практик місцевого самоврядування в Україні 2017, 2018 р.р.

 

 

 

 

 

lubrtskiyОлексій Любецький - директор з розвитку бізнесу міжнародної компанії AuxBridge (Ізраїль). Один із проектів, які Олексій просуває в Україні, - це міська е-платформа PeopleCity, якою в Ізраїлі користуються 35% муніципалітетів. Модератор та спікер на 451 Smart City Lviv, Бізнес для розумних міст.

 

 

 

 

Контакти: 044 585 00 33, 067 524 89 49

Інформаційні партнери заходу:

egovua png

ITU

Gurt Logo

Social b

ICC

logo