21.10.18

Управління продуктовими портфелем і якісне зростання бізнесу: інтерактивний семінар з Наталею Язовою для слухачів General MBA.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Управління продуктовими портфелем і якісне зростання бізнесу: інтерактивний семінар з Наталею Язовою для слухачів General MBA.

Другий навчальний модуль з блоку «Компанія та сучасне бізнес-середовище» на програмі General MBA, що реалізується по карусельній моделі бізнес-освіти©, для шостої когорти слухачів програми закінчився майстер-класом з продуктового маркетингу. У неділю, 21 жовтня 2018 року, захід провела керівник департаменту розвитку в UT Group Наталія Язова. У своїй компанії Наталія відповідає за ведення успішних стартапів (ІТ проектів), планування етапів проектування та визначення їх впливу на бізнес в цілому. Також вона здійснює координування команди проекту.

 

Раніше спікер керувала відділом маркетингу та розвитку нових продуктів в Ukrainian Higih Technologies (Freshtel 4G WiMax Kyiv), а потім працювала в Global Message Service Ukraine, де очолювала відділ бізнес розвитку, тож має великий досвід роботи в розробці бізнес і маркетинг стратегій, розробці продуктів для ІТ-телекомунікацій компаній на місцевому і зовнішньому ринках (СНД, Європа).

 

Оскільки усі слухачі групи знаходяться в пошуку шляхів розуміння свого клієнта, а дехто хотів би «підтягнути» власні компетентності в сфері маркетингових технологій, чи-то «вирости» у власника технологічного бізнесу, тема представлена Наталією, була для всіх вкрай актуальною.

 

Під час інтерактивного семінару слухачі отримали уявлення про такі поняття, як продуктовий набір та ефективний продуктовий портфель в бізнесі. Дізналися, як правильно його сформувати та якісно впровадити на ринок, які принципи ціноутворення і закономірності впливу ціни на вибір продукту. Наталія розповіла також про черговість запуску продуктів в продуктовому портфелі для досягнення ефективних продажів, розтлумачила поняття диверсифікації продуктового портфеля і бізнесу в цілому.

 

Під час семінару спікер акцентувала увагу слухачів на ключових факторах розвитку будь-якого бізнесу — сегментуванні аудиторії, розкритті інсайту та аналіз ринку, орієнтувала на off-line і on-line підходи та основні інструменти продуктового маркетингу, навела декілька прикладів формування продуктового портфеля і сегментації для технологічної компанії. Слухачі також отримали інформацію про найбільш ефективні на сьогодні інструменти просування продуктів. Мова йшла про сегментування, digital, контент-маркетинг з використанням аудиторії Facebook, LinkedIn тощо.

 

В результаті влаштованого Наталією для слухачів мозкового штурму відбувся інтерактив генерації їх знань. До кожного прийшло усвідомлення важливості та результатів впливу командної роботи і принципів лідерства на позитивні результати в будь-якому проекті.

 

Як побудувати успішний бізнес з нуля? Як перевести вже існуючий бізнес на новий якісний рівень? Як продавати свої продукти в різних країнах і континентах? — це лише основні питання слухачів, на які відповіла спікер.