24.03.18

Ірина Брижак для слухачів МІБ про роль HR-функції в формуванні успішної компанії.

Главная/Новости и анонсы МИБ/Ірина Брижак для слухачів МІБ про роль HR-функції в формуванні успішної компанії.

Ірина Брижак для слухачів МІБ про роль HR-функції в формуванні успішної компанії.

 

В суботу, 24 березня 2018 року, в групі General MBA 4-ї генерації відбулася зустріч з Іриною Брижак, яка є HR-директором міжнародної компанії МЕТРО та має великий досвід роботи в HR-менеджменті, а у недалекому минулому займала посаду HR-директора компанії Coca-Cola.

 

Ірина розпочала свій виступ із розповіді про життєвий цикл співробітника, що включає такі етапи як залучення, рекрутинг, адаптацію, розвиток, утримання та звільнення. Далі роз’яснила від чого залежать ролі HR-менеджера в управлінні персоналом. З’ясовуючи питання про невідповідність назв певних посад реальним функціональним обов’язкам, слухачі обговорили міжнародні та національні стандарти найменування посад.

 

Спікер роз’яснила від чого залежить необхідність в HR, і зокрема, говорила про розміри організації, рівень її зрілості та стратегічні задачі.

 

За словами Ірини еволюція в HR відбувається через адміністративну підтримку, функціональну експертизу, HR-стратегію, зовнішній HR (HR-Outside-In, Beyond Strategy, Stakeholders). Зважаючи на кількість питань, які посипалися від аудиторії, актуальним виявилася частина виступу спікера, яка присвячувалась рівням діяльності в сфері HR-менеджменту. Зокрема, Ірина розповіла про особливості трьох рівнів: транзакційний, тактичний та стратегічний. Спікер пояснила що таке «плинність персоналу», які інструменти та способи можуть допомогти розібратися із даною проблемою, проінформувала слухачів про можливі причини даного явища, наводячи в одній із ремарок, як  приклад, наступну статистику — якщо співробітники звільняються з компанії впродовж 3 місяців з дня найму, то це, як правило, помилка рекрутингу, а якщо впродовж 6 місяців — прямого керівника.

 

Ірина розтлумачила що таке індекс залученості і на живих прикладах, реальних робочих кейсах, зачіпаючи питання результатів, які очікують від HR, пояснила на що він впливає. Мова в аудиторії також йшла про таланти, продуктивність, компетентності (уміння виконувати свою роботу), обов’язки (бажання виконувати роботу), внесок співробітника у компанію, створення сприятливого клімату, лідерство.

 

Наприкінці промови спікера слухачі програми General MBA дізналися, як виглядає алгоритм побудови HR-стратегії, на основі якої в подальшому формуються HR-практики,  HR-процеси, плани дій, метрики.

 

Завершила свій виступ Ірина власними рекомендаціями слухачам-управлінцям, як знайти свого HR-менеджера.

 

IMG 9037

 IMG 9041